חלק לא מבוטל מהסבל של כולנו נובע מחוסר אהבה עצמית. חוסר אהבה עצמית מתבטאת בצורות רבות ושונות. העיקריות שאני מכירה הן: חוסר טיפול עצמי, ביטול עצמי ובקורת עצמית הרסנית. בהמשך תמצאו רשימה של שאלות להתבוננות עצמית שיעזרו לכם לזהות איך מתבטא המחסור באהבה עצמית אצלכם.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
חוסר טיפול עצמי.
חוסר טיפול עצמי יכול להיות ברמת הגוף, הנפש או שניהם. טיפול נכון ברמת הגוף קשור בעיקר לתזונה, מנוחה, שינה ופעילות גופנית. קשה מאוד להיות מאושרים כשהתאים שלנו לא שמחים, כשאנחנו מורעבים, מותשים או מורעלים. טיפול נכון ברמת הנפש קשור בעיקר לאופן בו אנחנו מנהלים את הזמן שלנו ומה אנחנו בוחרים לעשות איתו.
כדי למצוא אם אתם צריכים לשפר את הטיפול העצמי שלכם ובאיזה תחום, שאלו את עצמכם את השאלות הבאות:
האם אני מכניסה לגופי דברים מזיקים? (כולל טבק, אלכוהול, סוכר וכו')
האם אני מזינה את גופי באוכל בריא ומזין?
האם אני ישנה ונחה מספיק?
האם אני עוסקת בפעילות גופנית באופן סדיר?
האם אני לוקחת מספיק זמן לעצמי?
האם אני מקדישה זמן לפעילויות פנאי האהובות עלי?
האם אני חושפת את עצמי למקורות השראה ושמחה?
האם אני מקפידה ללמוד דברים חדשים?
האם אני מקדישה זמן לפעילויות שמסבות לי הנאה?
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
ביטול עצמי.
יש אנשים שחוסר האהבה העצמית שלהם מתבטא בנטייה לרצות, בביטול עצמי, בחוסר אסרטיביות. במקרים קיצוניים, אנחנו אפילו לא מודעים לצרכים שלנו, ומוותרים עליהם בלי לדעת אפילו שהם קיימים.
כדי למצוא אם אתם צריכים לשפר את האהבה העצמית שלכם בתחום הזה, שאלו את עצמכם את השאלות הבאות:
האם אני נוטה לרצות אחרים?
האם אני יודעת לעמוד על שלי כשצריך?
אם אתם מוצאים שהנטייה הזו קיימת אצלכם, התחילו לברר מה אתם רוצים, מה חשוב לכם, מה האמת שלכם. כשתמצאו אותה, תצטרכו לפתח מה שאני קוראת "אסרטיביות בדרכי נועם". למצוא דרכים לעמוד על שלנו מול אחרים בלי לריב, להפוך שולחנות או לצעוק. המהפך הזה מאדם מרצה לאדם שיודע מה הוא רוצה, יכול להיות לא פשוט. אם אתם זקוקים לעזרה מקצועית, פרגנו אותה לעצמכם, אולי זאת הדרך בה האהבה העצמית שלכם צריכה להתחזק כרגע?♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
בקורת עצמית.
כל האנשים, לפחות כל אלה שאני מכירה, סובלים מרמה כזו או אחרת של בקורת עצמית, ספקות עצמיים, אשמה, תחושת חוסר ערך, רגשי נחיתות או הלקאה עצמית. אם חשבת שאת היחידה, את לא…
נסו להקשיב למחשבות שלכם על עצמכם. שימו לב כמה שיפוט ובקורת יש שם. אולי אפילו כעס, טינה או זלזול. אנחנו אומרים לעצמנו דברים כל כך קשים. אם מישהו אחר היה מעז להגיד לנו אותם דברים, היינו, בצדק, מאשימים אותו באלימות מילולית…
כשחבר שלנו מרגיש רע, אנחנו יודעים טוב מאוד לנחם, לעודד, לחזק, להביע הערכה ואהבה. האם אנחנו יודעים להיות החבר של עצמנו? התשובה היא: לא מספיק.
כדי למצוא אם אתם צריכים לשפר את האהבה העצמית שלכם בתחום הזה, שאלו את עצמכם את השאלות הבאות:
האם אני "יורדת על עצמי" על טעויות וכשלונות?
האם אני יודעת לנחם, לעודד ולחזק את עצמי?
האם אני יודעת לסלוח לעצמי?
האם אני מסוגלת לראות את החוזקות והכשרונות שלי?
האם אני מתיחסת לעצמי בכבוד וחיבה?♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
אם השאלות שבפוסט הזה עזרו לכם לראות, שאתם צריכים לשפר את האהבה העצמית שלכם, אני שמחה לספר לכם שזה אפשרי. מדובר בשינוי הרגלים. במידה מסוימת שינוי הרגלי פעולה, אבל בעיקר שינוי הרגלי חשיבה. כל אחד מאיתנו יכול לשנות את הרגלי החשיבה שלו ולפתח הרגלי חשיבה תומכי שמחה, הצלחה, שקט נפשי ובריאות. המפתח הוא פשוט: חזרה תרגול ואימון. קוראים לזה "אימון התודעה".
אם עוד לא ראיתם את הסרטון "אימון התודעה: הדרך לשפר את חיינו ללא היכר"
מומלץ מאוד לפנות 16 דקות ולצפות בו כאן.
למי שרוצה לשפר את האהבה העצמית מיועדת ההדרכה "אם אין אני לי מי לי".